iBotox logo

Tandimplantat

Söker du efter en ledande klinik för tandimplantat? På iBotox är vi experter på att utföra estetiska tandbehandlingar. Vårt erfarna team av tandläkare och specialistläkare har en omfattande expertis inom tandimplantatbehandlingar. Vi förstår vikten av att återfå ett hälsosamt och vackert leende, och vi arbetar hårt för att hjälpa våra patienter att uppnå detta.

Priser från €115 €50

Vad du behöver veta om iBotox

Toppbetyg på TrustPilot

4.9 av 5 baserat på 379 omdömen

100% Säkra behandlingar

Legitimerade specialister

Ingen väntelista

Inga köer tack vare vår avancerade app

En del av IdealofMeD

Över 1000 patienter nöjda patienter varje år

Få ditt bästa tandimplantat pris

Få din personliga rabatt

50% rabatt på din första behandling

Boka en fri konsultation

50% rabatt på din första behandling

Problem? Scana den här QR-koden med din mobil för att öppna WhatsApp. Vi värdesätter din personliga integritet.

Vad är tandimplantat?

Ett tandimplantat är en konstgjord tandrot som placeras i käkbenet för att ersätta en saknad tand eller flera tänder. Det är vanligtvis gjort av titan, ett starkt och hållbart material som är biokompatibelt och integrerar väl med benet. Efter implantatet har satts in och integrerats med benet, kan en protes eller krona placeras ovanpå för att fungera som en ersättning för den saknade tanden.

Tandimplantat är en av de mest långvariga och effektiva lösningarna för att ersätta saknade tänder eftersom de ser ut och fungerar som naturliga tänder, och de behöver inte bytas ut så ofta som andra tandproteser.

Tandvård

Tandimplantat - när du förlorat en eller flera tänder

Tandimplantat är en lösning för personer som har förlorat en eller flera tänder på grund av skada, sjukdom eller andra orsaker. Tandimplantat är en permanent lösning som ersätter den förlorade tanden med en konstgjord tand som ser ut och fungerar som en riktig tand.

Tandimplantat kan vara en lämplig lösning för personer som vill återställa sin tuggförmåga, förbättra utseendet på sina tänder och förhindra ytterligare tandproblem som kan uppstå på grund av förlust av tänder. Tandimplantat kan också vara ett bättre alternativ än tandproteser eller broar, eftersom de är permanenta och inte kräver slipning av intilliggande tänder.

Det är viktigt att notera att inte alla är lämpliga för tandimplantat, så det är viktigt att diskutera med en tandläkare för att ta reda på om tandimplantat är en lämplig lösning för din specifika situation.

Så går ett tandimplantat till

Ett tandimplantat genomförs vanligen på följande sätt:

  1. Bedömning och planering: Vid första besöket bedömer tandläkaren om en tandimplantatbehandling är lämplig för patienten. Därefter görs en noggrann planering av behandlingen, där tandläkaren tar hänsyn till patientens specifika behov och önskemål.

  2. Förberedelse: Innan implantatet kan sättas in görs ofta en tandutdragning om den gamla tanden inte längre finns kvar. Om det behövs görs även en benuppbyggnad för att skapa en stabil grund för implantatet.

  3. Sättning av implantatet: Implantatet sätts in i käkbenet med hjälp av en kirurgisk teknik. Detta görs oftast under lokalbedövning.

  4. Integrering: Efter implantatet satts in tar det tid för det att integreras med käkbenet. Under denna period är det viktigt att undvika belastning på implantatet.

  5. Återbesök: När implantatet har integrerats med käkbenet kallas patienten tillbaka för att tandläkaren ska kunna fästa den nya tanden på implantatet.

Få din personliga rabatt

50 % rabatt på din första behandling

Omdömen om iBotox olika behandlingar med Botox

Estetisk tandvård - en förbättrad tandrad

Precis som Botox kan tandimplantat även användas som en estetisk behandling för att förbättra utseendet på tänderna och därigenom ge en mer symmetrisk och harmoniskt tandrad. Estetiska tandimplantat kan användas för att ersätta en enskild tand eller flera tänder.

Fördelarna med estetiska tandimplantat inkluderar att de ser ut och känns som naturliga tänder, vilket bidrar till att förbättra självförtroendet och självkänslan. Dessutom kan de användas för att korrigera ojämna tänder och täcka upp tandproblem som missfärgning eller frakturer.

Det är viktigt att notera att estetiska tandimplantat inte bara handlar om utseende, utan även kan ha en positiv inverkan på tuggförmågan och på så sätt förbättra patientens livskvalitet. Det är alltid viktigt att välja en erfaren och pålitlig tandläkare för att uppnå det önskade resultatet av estetiska tandimplantat.

Kort om tandimplantat pris

Priset för tandimplantat kan variera beroende på flera faktorer, inklusive antalet implantat som behövs, typen av implantat som används, eventuella förberedande behandlingar och var kliniken är belägen. Generellt kan priset för en tandimplantatbehandling i Sverige variera variera mellan 20 000-50 000 kr per implantat, men det är viktigt att tala med tandläkaren för att få en mer specifik uppskattning av kostnaderna utifrån dina individuella behov och önskemål. Det är också viktigt att komma ihåg att tandimplantat kan vara en investering i din hälsa och livskvalitet på lång sikt.
 
Vi erbjuder mycket konkurrenskraftiga priser, kontakta oss för en fri onlne konsultation!

Boka en fri konsultation

50% rabatt på din första behandling

Problem? Scana den här QR-koden med din mobil för att öppna WhatsApp. Vi värdesätter din personliga integritet.

Tanimplantat eftervård

Eftervård vid tandimplantat är mycket viktigt för att undvika komplikationer och säkerställa en lyckad behandling. Här är några tips för eftervård:

  1. Undvik att röka eller använda andra tobaksprodukter, eftersom det kan öka risken för infektioner och försämra läkningsprocessen.

  2. Undvik att äta eller dricka varma drycker eller mat de första dagarna efter ingreppet för att undvika att skada såret.

  3. Borsta tänderna och använda tandtråd försiktigt runt implantatet för att undvika att skada såret och förebygga infektion.

  4. Undvik att använda munskölj med alkohol, eftersom det kan irritera såret och försena läkningsprocessen.

  5. Besök din tandläkare regelbundet för att kontrollera implantatet och säkerställa att det läker korrekt.

Genom att följa dessa eftervårdsråd kan du hjälpa till att säkerställa en lyckad behandling och minska risken för komplikationer.

Boka en fri konsultation

Om du inte vill chatta med en expert redan idag kan du boka en konsultation vid ett annat valt tillfälle. Vi ringer upp dig när det passar dig!

Vanliga frågor

Tandimplantat är en kirurgisk procedur, så viss smärta och obehag kan förekomma. Men med hjälp av lokalbedövning och eventuellt sedering kan smärtan minskas.

Tandimplantatbehandlingens längd beror på flera faktorer, inklusive antalet implantat som ska sättas in, eventuella tandutdragningar och patientens individuella läkningsförmåga. Vanligtvis tar tandimplantatbehandlingen mellan 6 till 12 månader.

Tandimplantat kan hålla under en livstid med rätt skötsel och regelbunden tandvård.

Tandimplantat är inte lämpligt för alla. Din tandläkare  kan avgöra om tandimplantat är rätt för dig baserat på ditt hälsotillstånd och din tandhistoria. Rökare och personer med allvarliga sjukdomar som påverkar tandläkning kan ha en ökad risk för komplikationer och kan inte vara lämpliga för tandimplantat.