Värdefull Ayursana ekologisk aprikoskärnolja från bittra kärnor i rå kvalitet - extra virgin. Aprikoskärnoljan kan användas på många sätt. I köket kan den högkvalitativa oljan, som är rik på olje- och linolsyra samt mättade fettsyror, utmärkt användas som dressing till sallader eller som tillsats till desserter. Framför allt avrundar det många kalla och ljumma rätter. De många värdefulla ingredienserna kan komma in i vår kropp på detta sätt. Den har en mild, fruktig smak som påminner om marsipan. Aprikoskärnolja bör inte värmas för att bevara de värdefulla ingredienserna. Som hudvårdsprodukt stöder aprikoskärnolja cellförnyelsen med sin lätta konsistens, stimulerar hudens ämnesomsättning och stramar upp vävnaden. Det tolereras också mycket väl, absorberas snabbt och har en lugnande effekt på irriterad hud. Klåda och torra fläckar kan lindras på detta sätt. Som hårvård efter tvätt skyddar den hårets toppar från att torka ut och gör håret lätt att kamma. Smink kan även enkelt tas bort utan irritation med lite aprikoskärnolja på en bomullsrondell. För att få fram aprikoskärnolja bryts aprikosstenen upp för att komma till den mandelliknande kärnan. Från detta erhålls den värdefulla Ayursana ekologiska aprikoskärnoljan genom mild kallpressning för att producera själva fettsyrorna. Men oljan är också lämplig för kosmetisk användning, eftersom linolsyran (omega-6-fettsyra) den innehåller kan lugna irriterad och skadad hud och säkerställa en jämn hy. Andra ingredienser är tokoferol (vitamin E), spår av B-vitaminer och vitamin A. Aprikosolja är en riktig allround och kan användas som massageolja, badtillsats, för aromaterapi eller som tillsats i maträtter. Ofiltrerat såklart. ekologisk kvalitet. Lämplig för matlagning och naturkosmetik. Innehåller värdefull tokoferol (vitamin E). fruktiga mandelmarsipanaromer. Vegansk. Notera: Bildandet av sediment är inte en kvalitetsförsämring