Carobpulver nästintill fettfri och helt utan Koffein. . Liknande kakao, men helt utan koffein och nästan helt fettfri . Används som nyttig ersättning i smoothies, bakverk och godis . Har en god söt och Choklad / kolaaktig smak . Carob innehåller stor mängd A och B-vitamin och C- och E-vitamin. Carobpulver påminner i sin smak mycket om kakao och är därför ett populärt alternativ till detta. Dess söta och något kolaaktiga smak gör det till en perfekt ingrediens i allt ifrån bakverk och desserter till smoothies och givetvis till rawfood. Den stora fördelen är att carobpulvret är nästintill fettfritt och dessutom inte innehåller något koffein ( nyttig choklad ). Detta Carobpulver framställs av Carobträdet som växer vid medelhavet. Vårat Carobpulver framställs genom att mala ner fröskidan från carobträdet, ibland kallad johannesbrödträdet som är mycket vanligt förekommande i många av Medelhavsländerna. Det klassas som baljväxt med sina sockerärtsliknande frukter som torkas och mals ner för att bilda carobpulvret. Carob i stället för choklad: . Som ersättning för choklad används två matskedar carob motsvarande 30 gram choklad. . Det kan även användas som bindemedel i tex. soppor, krämer och såser och då använder man en halv tesked carob per 0,5 deciliter kall vätska alternativt 1 deciliter kokande vätska. . Eftersom carob är naturligt söt kan du ha mindre sötningsmedel när man använder det i andra recept. . Carob har endast en tredjedel av kalorierna som finns i vanlig choklad. . Carob används i alla bakverk, godis och då får man ett lättare alternativ med endast 2 % fett i jämförelse med kakaons cirka 50 %. Ingredienser: Carobpulver Ursprung: EU Allergener: Inga Förvaring: Mörkt, torrt och svalt Näringsinnehåll per 100 g Energi 1255 kJ / 300 kcal Fett 0,65 g -varav mättat 0,09 g Kolhydrat 49,1 g -varav sockerarter 40,5 g Protein 4,6 g Salt 0,088 g Fiber 39,8 g